Община Самоков с първа зарядна станция за електромобили

Електромобили


В този блог: Ефективната борба със замърсяването на въздуха е един от приоритетите на местното ръководство.

Зарядната станция беше монтирана на сградата на общината в присъствието на заместник кмета г-н Васил Сайменов и ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ...

Това не е първата зелена инициатива на общината, която вече подмени старото улично осветление в Сакомов с нови светодиодни осветителни тела.

В края на 2016 г. община Самоков получи два електромобила, закупени по програма управлявана от Национален доверителен екофонд, която подпомага с 20,000 лева покупката на електрически автомобил за администрацията.

Благодарение на тази еко инициатива общината ще може да осигурява безпроблемно, бързо и безопасно зареждане на двете служебни коли (Renault ZOE и Renault Kangoo ZE) с мощност от 22 кВтч.

Във връзка с изнесените в началото на месеца данни за замърсяване на въздуха в София, от ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ се присъединяваме към Българската Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС) и призоваваме за повече адекватни мерки против замърсяването на въздуха, чрез финансови облекчения за електрическите превозни средства.

В световен мащаб ефективната борба със замърсяването е актуална тема и присъства в дневния ред на редица държави:

От 2010 година от ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ сме се посветили на това да приобщаваме повече хора в България към идеята за електрическата мобилност, като ежедневно публикуваме най-новите тенденции, анализи и постижения в сферата на чистите технологии в сайта eCars.bg. Това е наша кауза в борбата срещу замърсяването на въздуха, предизвикано от огромното количество автомобили, електроцентрали, работещи с въглища и изкопаеми горива и др.

Напълно осъзнаваме, че ускоряването на процеса и преминаването към електрическа мобилност зависи основно от държавните и общинските институции и може да се осъществи по един начин – чрез изработване и приемане на правилник с ускорени и улеснени процедури за монтаж на зарядни станции за електрически автомобили. Това би подпомогнало значително дейността на компаниите, заети в тази област, което ще ускори осезаемо навлизането на електрическата мобилност у нас.

Акцент в нашите усилия за изграждането на зарядна инфраструктура у нас е проектирането и произвеждането на зарядни станции за електромобили – процес, който се осъществява от нашата компания изцяло в България и от български специалисти.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Супер. Не става ясно публична ли станцията или само за общината?

Младен Марков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения