KIA Niro на ток от 2018 с технологията от Hyundai Ioniq

Електромобили

В този блог: Сега Hyundai пуска електрическия Ioniq в щатите за под $30000, а година по-късно идва и електро Kia Niro.

Цената на Ioniq в САЩ е по-ниска от тази на конкурентни електромобили и моделът предлага приличен пробег с едно зареждане. В Европа цени в момента намиране на германската страница на Hyundai (в България засега се предлага само хибридната версия)...

Преди да минем към KIA Niro, ето цените на Ioniq в Германия, където определено е по-скъпо отколкото в САЩ:

  • Ioniq Trend – от €33,300
  • Ioniq Style – от €35,500
  • Ioniq Premium – от €38,000

Задвижващата електрическа система на Ioniq Electric ще се използва и в Kia Niro – електромотор 118 кс, 295 Нм въртящ момент и 28 кВтч батерия (почти идентична като капацитет с тази в настоящия KIA Soul EV).

Според американската агенция по околната среда на САЩ реалният пробег на Ioniq Electric е 200 км, но с почти същата батерия сега KIA Soul EV прави до около 180 км.

Динамичните характеристики на електрическия KIA Niro ще са сходни с тези на Ioniq – 9.9 секунди от 0 до 100 км/ч и максимална скорост 166 км/ч.

Niro EV ще има бързо зареждане, но с мощност 50 кВт през CCS Combo стандарта. Очаква се да бъде представен през 2018 г. Информация за цени сега няма, но ако съдим по тези на Ioniq, двата модела може да имат много сериозен конкурент, ако Opel предложи даващия двойно повече пробег Ampera-e на цени под €40,000.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари