Honda NeuV мини на ток за града

Електромобили

В този блог: Honda представи нов концепт с "емоционален" изкуствен интелект.

На изложение в Женева Honda показа своята концепция за градски автомобил. NeuV ще предоставя на собствениците възможност да печелят пари докато не използват електромобила си...

Honda представи концепт на своята изцяло електрическа Honda NeuV с "емоционален" мотор, който се наглася към настроеният на собственика си. В основата на разработката с пълно име New Electric Urban Vehicle е фактът, че частните превозни средства на практика не се използват в 96% от времето.

Идеята на Honda е във времето, когато колата не се използва от собственика си, да бъде използвана за споделено пътуване. Освен превозване на пътници на близки разстояния, електромобилът ще може да "продава" електроенергия обратно в мрежата при пикови моменти на потребление. С тези опции NeuV звучи малко повече като инвестиция отколкото като покупка.

Друга основна черта на модела е изкуственият интелект, наречен Honda Automated Network Assistant. Помощникът ще наблюдава емоциите и преценките на водача и ще може да прилага наученото от предишни решения за да предлага нови опции и препоръки.

Honda-NeuV-display

NeuV е оборудван с огромен touch-screen панел, който позволява достъп до интерфейса за шофьора и пътника. Вратите ще се отварят с плъзгане, а зад двете седалки е предвидено място за електрически скутер.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари