Как ще се доставя Tesla Model 3

Електромобили

В този блог: Големите обеми тепърва ще стават реалност за електромобилите на Tesla.

Супер е, че ще има стотици хиляди Model 3 по пътищата само след няколко години, но процесът по доставяне на колите и всичко съпроводено с него ще е голямо предизвикателство. Изглежда Елон Мъск има идея как да се справи с това...

Плановете на Tesla са да произвежда по 5,000 Model 3 седмично до края на тази година. Във фабриката ще е много натоварено, това е ясно. Но така ще е и в салоните на компанията, където хиляди хора ще отиват да си получат новата дългоочаквана електро кола. Особено ще е натоварено в Тилбург, откъдето ще си взимат електромобилите такива като нас от държави, в които няма Tesla салон(и). Или пък не?

Според Мъск трябва да се инвестира в усъвършенстване на процеса на доставките, вместо да се отварят нови центрове. Планът на Tesla е да намали процеса на доставка от един час на около 5 минути. Част от оптимизацията е да заредят видео клипове с инструкции за колите в самите коли, така че да може да си ги гледаме на централния екран. Даже да ни ги пращат предварително, да се подготвим преди взимане на колата.

Елон добавя още, че все пак ще добавят центрове в градове където има повече търсене за Model 3. Тези центрове може дори да не предлагат сервиз и ще са по-скоро ангажирани с доставките, като по този начин освобождават от тази задача местните салони и сервизни центрове.

Е, така представено може да очакваме и да ни улеснят и да не се налага да ходим до Холандия, а най-много до Австрия. Може пък и да отворят салон в България догодина, кой знае ;).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари