Първи тест драйв на Model 3 Release candidate, Model Y след няколко години

Електромобили

В този блог: Елон Мъск пусна супер кратко видео с първия тестов Model 3.

Видеото туитнато от Мъск показва пред производствена тестове версия на Model 3, няколко месеца преди сглобяването на масовия електромобил да започне...

Много добре му пасва на Model 3 това Release Candidate, че си е компютър на колела, чийто софтуер ще се обновява постоянно и паралелът с компютърните програми е логичен.

По тестовия Model 3 във видеото не забелязваме някакви външни промени, освен камерите за Автопилот пакета – в Tesla логото на калниците и в страничните колонки. Не е изключено обаче да има някакви леки стилови промени по някои от външните елементи, но от видеото просто няма как да се различат.

Другата информация от Елон е, че Model Y идва след няколко години, като под няколко според нас има предвид след три. Не е нещо конкретно, а отново няколко думи в туийт, но е достатъчен ориентир. Има логика, защото напънът за Model 3 тази и другата година ще е неистов и както сам Елон казва просто няма да имат капацитета да се справят.

Според предишни изказвания на Мъск Model Y ще е с крилати врати като на X, което очаквано се приема противоречиво, тъй като доста хора смятат вратите за твърде усложнени и екстравагантни. Иначе Model Y се очаква да е сходен като база и технологии с Model 3.

Последното от тази серия туитове засега е, че за начало Model 3 няма да се предлага с AWD версия.

Ето и видеото (няма кой знае какво за гледане):


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения