Още едно ел VW за след 3 години

Електромобили

В този блог: Volkswagen пусна графики на пореден електро концепт, няколко години преди производство.

Този път е от модерния сега кросовър формат, който ще бъде показан на автосалона в Шанхай в средата на април. Хубаво, ама пак за 2020-та...

И този електро модел ще е от I.D. серията, от която VW вече представи хечбек и миниван вдъхновен от легендарния Bulli от 60-те. След като закъсняват здраво с електрическите модели, сега от Volkswagen казват, че от нишово минават на масово производство на електромобили "до средата на следващото десетилетие". Е, че то скоро ^_^.

Въпросният нов кросовър е комбинация от четириврато купе и го спрягат за конкуренция на Tesla Model X, ама той последният до 2020-та вече ще да е малко поостарял дето се вика. Виж, Model Y сигурно ще е пресен тогава.

Вече го показаха точно в концептуалния електро миниван, има го и в този концепт – с натискане на VW емблемата на волана той потъва в таблото и колата си минава в режим на самоуправление. Готино – ще можеш да си разцъкваш телефона на спокойствие дори и зад волана в движение.

Новият концепт дори си няма още име, камо ли някакви технически детайли. Можем да се досетим, че ще се целят в 500 км пробег, яко ускорение, може би над 200 кВт бързо зареждане и модулна система за добавяне на батерии. Всичко това обаче е само "на хартия", но Audi ще отсрами групата догодина с e-tron Quattro на ток уж с подобни способности.

vw-e-concept


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума