Повече детайли за електрическия концепт на Audi

Електромобили

В този блог: Днес Audi разкри повече детайли за e-tron Sportback concept.

Очакваният към 2019-та електрически кросовър ще осигурява пробег от 500 км. Ще се предлага и спортен вариант, с ускорение от 0 до 100 за 4,5 секунди...

След вчерашното кратко представяне на e-tron Sportback concept, днес Audi пусна и първи технически данни. От германската компания потвърдиха, че концептът ще служи като база за втория им изцяло електрически автомобил след quattro e-tron, планиран за 2018 г.

Новият електрически Sportback се очаква на пазара още през 2019-та. Казваме още, защото сходните VW CROZZ и Skoda Vision E са в плана за 2020-та.

Audi e-tron Sportback Ще бъде оборудван с три електромотора с обща мощност 320 кВт и с 370 кВт boost функция за повече ряз и ускорение от 0 до 100 за 4.5 секунди. Един електромотор ще задвижва предната и два са разположение отзад.

Батерията от 95 кВтч ще позволява пробег от над 500 км с едно зареждане. Това обаче е според европейския цикъл за шофиране (NEDC) и според нас реалният пробег ще е по-скоро до около 400 км.

Бързото зареждане ще е по CCS стандарта (Combined Charging System) и мощност 150 кВт, благодарение на която ще е възможно зареждане от 0 до 80% за 30 минути. Времето е като при сегашните електромобили, но повечето от тях са с до около 25 кВтч батерия и зарядната DC мощност все още е само 50 кВт. С 95 кВтч батерия и 50 кВт зареждачки просто ще става много бавно, поради което вдигат тройно мощността на зареждане. До 1-2 години ще има и такива зарядни устройства и след още 2-3 години вече ще се минава на 350 кВт зареждачки.

audi-e-tron-sportback-concept-interior

Снимките на интериора подсказват за доста touch-screen екрани, които да подобряват комфорта на всички пътници. Друга новост са разработените светлини, видими както през деня, така и през нощта. Контролируемите Matrix LED-ове ще могат да прожектират различни неща на пътя, давайки на електромобила възможност да комуникира по-лесно с другите участници в движението.

Хайде, остава само да ги пуснат на пазара. Първият идва догодина.

От Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума