Първи изглед на Model Y от Tesla

Електромобили

В този блог: Първо изображение на Model Y. 

На Годишната среща на акционерите в Tesla бе представен първи изглед на Model Y. Компактният SUV ще се произвежда в нова Гигафабрика, с повече автоматизация...

С наближаването на производството на Model 3, от Tesla пуснаха първa "снимка" на новата си разработка - Model Y. Изображението на очаквания изцяло електрически компактен SUV бе представено на Годишната среща на акционерите на компанията.

Мъск сподели, че новият модел ще бъде разработен на изцяло нова платформа, противно на първоначалните планове да бъде същата като при Model 3. Платформата се очаква да заработи към 2019 - 2020-та и ще бъде автоматизирана в още по-голяма степен. Tesla цели да намали окабеляването, с което ще се опрости производствения процес, но как точно ще стане няма информация.

Относно дизайна, чертите приличат на Model 3, но това ще проличи при по-нататъчни визуализации. Изглежда от Tesla отново правят опит да заменят страничните огледала с камери и дисплеи, но регулациите на повечето пазари засега не им позволяват. Със сигурност цялостният дизайн на Model Y ще се появи поне година преди производството за да могат да се правят резервации. 

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари