Tesla Model X получи 5 звезди на всички тестове за безопасност

Електромобили

В този блог: Tesla Model X получи най-високата оценка давана на SUV за безопасност oт Националната администрация по безопасност на движението по пътищата.

Елон Мъск е от хората, които обичат да държат на думата си и пореден пример за това е резултатът, който Model X получи на тестовете за безопасност проведени от NHTSA вчера...

Още миналата година Мъск сподели, че Model X ще бъде с много високо ниво на сигурност и очаква колата да получи много добра оценка на тестовете за безопасност.

Така се и случи, но колата не само получи 5 звезди оценка във всяка от категориите на теста, а също така се оказа и че е първото SUV тествано от Националната администрация по безопасност на движението по пътищата (NHTSA), което някога е получавало пет звезди във всички категории. NHTSA тества 5 версии на електромобила - 60D, 75D, 90D, P90D и P100D.

Ето какво споделиха и от Tesla след излизането на резултатите от теста, които може да видите тук:

Създадохме Model X с идеята това да бъде най-безопасният SUV произвеждан някога и днес получихме потвърждение от NHTSA, че сме изпълнили задачата си и колата ни е получила най-високата оценка за SUV минавал тестове за катастрофа.

Тестовете са показали също, че Model X е колата, в която има най-малка вероятност човек да пострада сериозно при тежка катастрофа като нивото и на безопасност отстъпва само на Tesla Model S.

Една от основните причини SUV колите на Тesla да се представят по-добре на тези тестове от SUV автомобилите с бензинови двигатели е поради изцяло електрическата им архитектура и дизайна на задвижващата система. Неподвижната укрепена батерия, която задвижва Модел X, е монтирана под пода на колата, създавайки толкова нисък център на тежестта, че Модел X има най-малката вероятност за преобръщане от всеки SUV на пътя в момента.

Тестовете на NHTSA оценяват както структурата на превозното средство, което трябва да сведе до минимум проникването в кабината и да поеме колкото е възможно повече енергия, така и системата за ограничаване на предпазните колани и въздушните възглавници, която трябва да намали максимално нараняванията в случай на катастрофа.

Сред деветте подкатегории, оценени от NHTSA, включително тестовете за фронтален удар, страничен удар и теста за преобръщане, модел Х получи 5 звезди във всяка категория и подкатегория.

Това означава, че в случай на сериозна катастрофа пътниците в Модел X ще имат 93% вероятност да напуснат колата без сериозно нараняване - доказателство за нашия ангажимент за изграждане на най-безопасните коли по днешните пътища."

Ето и видео материал от тестовете на Мodel X.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума