Tesla спира Model S 75 само със задно предаване от 25 септ. 2017 г.

Електромобили

В този блог: От 25 септември 2017 г. Tesla няма да предлага само задно задвижване за Model S.

Най-евтината версия на S-ката слиза от сайта и поточната линия на Tesla, с което базовата цена за модела вече ще е над €71,000, освен ако компанията не пипне и цените...

Това увеличава още разликата между базовите версии на S и 3, която най-вероятно ще е над €30,000 за Европа. До известна степен противоречи на призивите на Елон Мъск да се купува Model S, тъй като 3 ще е с доста по-ограничени възможности, но не е първото нещо, което е било казвано от някого в Tesla и след това нещата са поемали в друга посока.

Компанията обяви през юли тази година, че смята да спре предлагането на версията само със задно задвижване, но без да посочи кога ще направи това. Сега Business Insider писа, че от понеделник Tesla спира да предлага S 75 и остава само 75D. Днес е последният ден, в който може да се поръча Model S 75 само със заден електромотор.

Намаляването на опциите в задвижването би трябвало да улесни производствения процес, въпреки че в гамата остават само версиите с повече компоненти. Остава да видим дали Tesla ще продължи да използва буквата D указваща задвижването на всички колела, след като моделите ще бъдат само такива.

След като и Model S вече се предлага само с два електромотора, единствената "бюджетна" кола (за каквато е и гласена) остава Model 3. Там е дори обратното, за да се улесни производството в началните етапи, AWD версията ще дойде някъде през 2018 г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума