Nissan LEAF 2018 изненадващо на Автосалон София 2017

Електромобили

В този блог: Официално представеният днес в България Nissan LEAF 2 идва през 2018 г. у нас.

Интересни идеи се раждат в света на електрическата мобилност и една от тях е поканата, която получихме за демонстрацията на новия Nissan LEAF. Покана, каквато не сме получавали досега – туба за бензин с цветя и указание къде ще бъде направено представянето на новия LEAF...

Мястото също ни изненада – Институт по генетика на Околовръстното шосе – но си имаше причина да е избрано. Насред гротескната картина на стара бензиностанция и порутени оранжерии се издигаше красива бяла шатра по пътя към която светеше огромен надпис FUTURE.

Посланието беше ясно още с поканата, но яркият контраст между старата бензиностанция и закътаният някъде вътре в шатрата електромобил са израз на две неща, с които вече живеем. С едното отдавна, с другото по-отскоро.

Още с първия поглед върху колата, след като вдигнаха завесите, стана ясно, че компанията е положила много усилия до докара новия модел в България още сега. С десен волан веднага се досетихме, че колата идва от Япония, където на/ 6 септември беше световната премиера на модела. В Рено Нисан България очевидно са положили доста усилия до докарат електромобила, а изненадата (в заглавието) е в това, че го запазиха добре в тайна. Първоначално получихме информация, че LEAF 2 идва в София само за 24 часа, но това не е всички – ще бъде изложен на автосалона от 14 до 22 октомври в Интер Експо Център.

Засега имаме само техническа информация от производителя. Все още няма описание на стандартното оборудване, опции, пакети, цени и кога ще започнат продажбите у нас. Можем да кажем само, че има вероятност да стане до средата на следващата година.

Новият модел идва с дългоочакваната по-голяма батерия с капацитет 40 кВтч (38.4 кВтч използваеми), с една идея по-малко от тази на Renault ZOE. LEAF е малко по-голям от ZOE и затова очакваме реален пробег около 280 км, с възможност за 350 км при много икономично шофиране и оптимални условия.

Като единствен експонат не очакваме да е наличен за тест драйв по време на автосалона, но ако все пак това е възможност, ще пишем своевременно. Но можеш да го видиш на живо със сигурност, стига да се пуснеш из залита на шоуто. Пък и можеш да ни видиш отпред на соларната зарядна станция.

Дотогава те оставяме с видеото, което предавахме на живо във Facebook!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Браво на НИСАН - България! Така се прави.

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Като кандидат(от време оно) за нов лийф, това е супер, но за мен лично не компенсира факта, че не пожелаха да предложат предишния лийф в рамките на 7!? години! Остава да видим на какви цени ще бъдат и какви нива на оборудване ще има.

Георги
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Този е по-хубав от събрата си, надявам се да не се налага да ги дърпам от пътищата, че за тази седмица този е ВТОРИ без ток
https://roadhelp.bg/blog/wp-content/uploads/2018/02/28236567_2102832316410041_1800191213_n-700x525.jpg

Пътна Помощ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения