Tesla ще строи собствена фабрика в зоната за свободна търговия на Шанхай

Електромобили

В този блог: Според доклад на Wall Street Journal, Tesla ще построи фабрика в зоната за свободна търговия в Шанхай.

През последните няколко години имаше не една и две фалшиви аларми, че Tesla са стигнали до споразумение с китайското правителство за строежа на фабрика, но и до ден днешен компанията все още не е потвърдила нищо официално.

От Tesla наскоро споделиха, че са в напреднали преговори с китайското правителство за съдаването на фабрика в региона, но официално нищо не бе споменато освен, че мястото ще бъде обявено до края на годината.

Сега Wall Street Journal съобщава, че Tesla са постигнали споразумение с местните власти за "изцяло собственa" фабрика в региона.

Доскоро най-голямото препятствие пред чуждестранните производители на автомобили за установяване на производствена база в Китай беше, че те трябва да създадат съвместно предприятия с местна компании и да си делят печалбите и технологиите си с тях.

Съвсем наскоро обаче китайското правителство започна да обсъжда потенциални промени в тези условия и стана ясно, че ако те влязат в сила, чуждестранните автопроизводители ще могат да създадат изцяло собствено предприятие, ако то ще се занимава с производството на изцяло електрически автомобили. 

Това споразумение, което е първото по рода си за чуждестранен производител на автомобили, би могло да позволи на Тесла да намали производствените си разходи, но все още не е ясно дали Tesla ще избегне местната такса за внос на автомобили от 25%.

Това би следвало да е последния слух за мястото на фаабриката в Китай и ако съдим по това, че именно в Шанхай тази седмица бе отворен най-големият Supercharger обект в света би следвало да заключим, че именно Шанхай ще бъде мястото на новата фабрика.

Tesla полага много усилия на китайския пазар и освен, че супер бързо разширява пазарния си дял и мрежата от станции за зареждане, наскоро компанията обяви и че започва да произвежда Model S и Model X със специален допълнителен конектор за зареждане, чрез който клиентите им да могат да зареждат автомобилите си и в градската мрежа.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения