Enverge електро SUV концепция с 'плътни' стъкла от GAC

Електромобили

В този блог: Китайските авто произведения стават все по-добри и търсят пазар в щатите и Европа.

На тазгодишното шоу за потребителска електроника в Лас Вегас, Guangzhou Automotive Company (GAC Motors) представи интересен двуврат SUV наречен Enverge, планиран да излезе на пазара през 2019 г...

Дизайнът естествено е футуристичен като за шоу, даже малко повече от обикновено с тези "стъкла". Имат някакво покритие и почти не се виждат, поне отвън. Получава се като продължение на цвета на купето.

Отпред няма решетка като на Tesla Model 3 и Hyundai Ioniq, което (логично предвид липсата на радиатор) се заформя като тенденция при електромобилите.

Под фаровете минава осветена ивица, която обгръща цялата предница като акцент по целия контур, прекъснат само от голямата емблема.

Следващото е по-типично за супер скъпите коли – отварящи се нагоре (gullwing) врати, които сме любопитни доколко биха били практивни в ежедневната употреба.

GAC-Enverge-elektro-suv-concept-otstrani

Вътре също има нетипични за съвременните масови коли елементи като волан в стила на болидите от спортните серии с няколко бутона за управление на различни функции. Зад този спортен волан вместо стандартно арматурно табло е вграден огромен широк екран, на който има място за дежурните неща като скоростомер, навигация, данни за зареждане и много интерактивни добавки.

GAC-Enverge-elektro-suv-concept-interior

Предварителните технически данни са за 71 кВтч батерия, но и твърде нереалистичен пробег от 590 км с такава батерия. Още една супер заявка от GAC е, че за минути Enverge може да се зареди като за 400 км пробег. Това би било възможно само с 800V батерия (не с 400V). Производственият модел ще се предлага и с безжично зареждане, което вече е напълно реалистично.

Откъм мощност и ускорение нещата също звучат нормално, не пресилено. Мощност 240 кс, макс. скорост 160 км/ч и 4.5 секунди от 0 до 100 км/ч.

Ако това са новите китайски електро предложения, играта в автомобилния свят може наистина да се промени много бързо.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари