Яки цифри за Tesla Model 3 втора ръка

Електромобили

В този блог: Ранни собственици на Model 3 се опитват да изкарат добри пари на eBay.

След като производството на Tesla Model 3 започва да достига значителен обем през последните няколко седмици, все повече и повече ранни собственици се опитват да изкарат някой и друг долар на пазара за употребявани коли, но засега изглежда няма много желаещи да плащат сериозни горници за Model 3.

Малко след като Tesla стартира производството миналата година се появиха и първите оферти за употребяван Model 3, като една от тях беше за фантастичните $150,000.

По това време само служителите на Tesla можеха да се сдобият с новото возило и компанията предварително бе добавила условия при поръчване на Model 3 за служителите, които на практика да им забранят да препродават колата на цена по-висока от тази, за която са я купили.

"Тъй като служителите получават специален приоритет, всички електромобили от серията Model 3, които са приоритетни за тях, трябва да бъдат регистрирани за вас или за вашето семейство и не могат да бъдат препродавани за повече от първоначалната цена. Титулярите на резервации трябва да се съгласят с тези условия при подаване на поръчката."

Не беше ясно доколко тази клауза е приложима, но вече няма особено значение, защото доставките към клиенти, които не са част от компанията, започнаха.

През последните седмици видяхме няколко десетки Model 3, които се продават на eBay и други платформи като Craigslist.

Повечето собственици изглежда се опитват да изкарат между $5,000 до $10,000 горница от цената на нов Model 3, която варира между $49,000 и $59,000 спрямо различните конфигурации. С две думи, доста далеч от базовите $35,000, които Мъск обеща. Те пак са си там, но с някой и друг пакет и екстра стойността скача значително.

Поне засега изглежда, че няма чак толкова нетърпеливи фенове, които да се подлъжат и да платят такава горница, след като няколко от първите аукциона приключиха без продажба.

Вероятно повечето хора биха предпочели да си купят чисто нов Tesla Model 3 и да почакат още малко вместо да дават нереални горници за употребявана кола - било то и на малко километри.

Все пак някой нетърпелив маниак с много пари вероятно ще се намери и поне няколко от тези аукциона ще свършат с продажба.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Търси се автомобилна компания, която да го купи за разглобявани и проучване. А те имат достатъчно пари. Само искат да не се вдига шум...
А от МВ търсят ПО ТЪНКО, ако може поднаем ?

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения