Пореден футуристичен VW VIZZION електро концепт със 111 кВтч батерия за 2030 г.

Електромобили

В този блог: Нова идея за електромобил на бъдещето от VW, този път някъде за 2030-та.

Първите изцяло електрически модели на компанията също не са съвсем зад ъгъла, с предстоящо излизане през 2020 и 2021 г. но I.D. VIZZION концептът гледа твърде далеч...

Визуално и концептуално си изглежда точно като супер футуристична кола и дори си има известно количество технически параметри.

Технологията под обвивката е базирана на новата MEB платформа на VW, с I.D. планиран за 2020, след което I.D. CROZZ Concept и накрая I.D. BUZZ електрическият миниван през 2022 г.

I.D. VIZZION ще бъде изграден на същата платформа, но ще бъде конструиран като седан. След представянето на скици миналия месец, те разкриха пълната концепция и спецификации по време на изложението в Женева тази седмица.

VW казва, че превозното средство е оборудвано с два електромотора с обща мощност от 225 кВт и 302 к.с. Моторите ще са задвижват от масивна батерия с капацитет от 111 кВтч, която според VW ще стига за пробег от 665 км, като се взима предвид и регенерирането по време на шофиране.

Този модел ще бъде пригоден предимно за безжично зареждане, но ще има и опция за стандартно CCS бързо зареждане. 

Компанията, разбира се, не пропуска и да направи сравнение с Tesla и техният S 100D модел, който има пробег от 540 км и се доближава като параметри на задвижващата система.

Очевидно този модел ще бъде предназначен за изцяло автономно управление тъй като от предварителния дизайн се вижда, че вътре няма нищо освен седалки, а и от прес съобщението на VW става ясно, че това возило ще бъде снабдено с Ниво 5 система за автономно управление.

2030 обаче е доста далеч и дотогава е възможно да се случат много промени, които да ускорят пускането на този модел тъй като по това време доста други компании ще са дръпнали сериозно пред VW с автономните електромобили.

Ето и някои от снимките на концепцията, които VW публикуваха тази седмица.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари