SF Motors показа два електрически SUV модела с 500 км пробег на изложението в Ню Йорк

Електромобили

В този блог: Китайската компания SF Motors показа първите си два електрически SUV модела.

Миналото лято китайската компания SF Motors купи по-голямата част от завода, в който се произвеждаше Hammer и обяви планове за инвестиция от $30 милиона за привеждането му в място за производство на електрически превозни средства.

SF Motors бяха доста активни през изминалата година и освен завода на Hammer придобиха и стартъп компанията ‘InEVit. Inc’ създадена от бившия съосновател на Tesla, Мартин Еберхард.

С новата си компания той започна работа по разработката на нова архитектура за батерийните пакети с идеята занапред да се занимава основно с доставките на батерии и задвижващи системи за електромобили.

За начало компанията ще предостави архитектурата за батерийните пакети на серия премиум автомобили, които да бъдат пуснати от SF Motors.

Компанията казва, че все още планира да предоставя задвижващи механизми и на други компании, но за начало ще се фокусират върху първите електромобили на SF Motors: SF5 и SF7.

Вчера, по време на автомобилното изложение в Ню Йорк SF Motors показа първите два електромобила, които планират да произвеждат в най-близко бъдеще.

Двата SUV модела са оборудвани с "гъвкава моторна система, която позволява конструкцията да използва една, две, три или четири моторни конфигурации.

В горната граница мощната четиримоторна система ще доставя над 1000 к.с., което ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Що се отнася до комплекта батерии, SF Motors твърди, че ще техните електромобили ще могат да изминават най-малко 500 км (EPA) с едно зареждане.

Засега все още липсва яснота около други параметри на двете возила и на каква цена ще се продават те, но това предстои да научим до няколко месеца.

Засега не са обявени и планове за SF7 модела, но от компанията казаха, че до края на тази година ще бъдат пуснати предварителните резервации за SF5 и той ще тръгне по пътищата през следващата година.

От SF Motors работят също и върху система за автономно управление на ниво 3 и я описват като "protective autonomy", но със сигурност от тук нататък всички работещи по този тип програми ще трябва много да внимават заради инцидента с автономна Uber кола, която прегази жена на пътя.

Ето и някои снимки на двата SUV модела на SF Motors.

SF5

 

SF7 

 

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари