Tesla е произвела близо 35,000 електромобила за първите 3 месеца на 2018

Електромобили

В този блог: Днес Tesla пусна статистика за първите три месеца на тази година, която включва произведените коли и броя на направените доставки.

Завишеното през последните две седмици производство на Model 3 доста помогна за този резултат и благодарение на него компанията приключи първото тримесечие на тази година с произведени 34,494 електромобила.

От тях 9,766 са били Model 3 + 24,728 Model S и Model X сумарно. 

Както стана ясно вчера, производственият капацитет на Model 3 се е увеличил значително и за последните седем дни са произведени 2,020 бройки.

Що се отнася до доставките през първото тримесечие на годината, ето как изглеждат те разделени между трите модела

Model S: 11,730
Model Х: 10,070
Model 3: 8,180

----------------------

Общо: 29,980

Компанията описва резултатите си за първото тримесечие на тази година като най-добрите в историята й. Производствения капацитет през първите три месеца на 2018 се е увеличил с цели 40% спрямо последните три месеца на 2017.

През следващата седмица Tesla очаква да произведе 2,000 Model S и Model X модела и още 2,000 бройки от Model 3. 

Автоматизацията на производството определено си казва думата и само за девет месеца компанията е успяла да постигне този капацитет от 2,000 бройки Model 3 на седмица - нещо което им бе отнело 5 години за Model S.

Друго което споделят от Tesla в днешното прес съобщение е, че броят на новите резервации запазва нивото си, а повечето откази са заради забавянето на версията с по-малка батерия и опцията за AWD задвижване.

Въпреки това обаче компанията е получила много добри отзиви от първите клиенти седнали зад волана на Model 3 и споделя, че над 93% от тях са много доволни от покупката.

През последните няколко месеца са направени редица подобрения и качеството на тези, които се произвеждат във момента е на още по-високо ниво.

За второто тримесечие Tesla си поставя цел да достигне така желаните 5,000 бройки Model 3 на седмица, което на този етап поне изглежда като доста оптимистична цел, но дори да успеят да удвоят сегашния си резултат до края на юни, това ще бъде геройско постижение.

Мъск се връща да живее във фабриката, така че ще видим до какво ще доведе това.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения