Електрическа концепция на Maybach представи Dailmer на изложението в Пекин

Електромобили

В този блог: Daimler показа електро концепция на Maybach по време на автомобилното изложение в Пекин.

Поредното автомобилно изложение за тази година вече е в разгара си и сред множеството концепции и бъдещи модели се появи и първата версия на електрически Maybach, който Daimler описва като нещо между лимузина и SUV...

На пръв поглед определено си личи, че този Maybach е далеч по-скромен откъм размери в сравнение с предшествениците си и височината му се приближава доста до тази на повечето SUV модел на пътя днес.

Германският автомобилен производител казва, че колата е оборудвана с изцяло електрическа задвижваща система, изработена от четири компактни синхронни мотора с постоянен магнит.

Тези четири мотора са с обща мощност от 550 кВт (750 к.с.) и позволяват задвижване на всички колела и максимална скорост от 250 м/ч.

Батерията с капацитет от 80 кВтч вероятно не е оптимален вариант за подобна кола, но тук очевидно се залага на лукса, а не на пробега и тя ще позволява около 320 км пробег с едно зареждане по EPA стандарта.

Както се вижда от снимките по-долу в типичен стил за марката фокусът е върху пътниците отзад и комфортната обстановка за тях. В този модел има включен и чаен сервиз вграден в табла изработена от абанос.

Toва е третата концепция от новата визия на Mercedes за луксозни електромобили, но поне на този етап няма официално съобщение, че компанията има планове да пусне някоя от тях в серийно производство.

И трите обаче имат сходна визия на предната решетка, както и почти идентичен обявен пробег и възможност за бързо зареждане с мощност до 350 кВт.

Ето и няколко от снимките на електрическата концепция на Maybach, които Dailmer пусна по мрежата и кратък видео анонс.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари