Новият Opel Zafira с 5.3 м дълга база и електро задвижване

Електромобили

В този блог: Следващото поколение електро модели на Opel ще е споделено с Peugeot и Citroen.

След електро версия на Vivaro, сега Opel обяви също и електрически Zafira Life като част от следващо поколение модели от 2021 г.

До края на 2020 г. компанията ще пусне на пазара осем нови модела с изцяло нов дизайн, сред които и масовият компакт Corsa. Междувременно, още през първата половина на 2019 г. Opel отваря резервациите за електро Corsa и Grandland X плъгин хибрид.

Новият Zafira Life ще се предлага в три версии:

  • Малък – 4.6 метра;
  • Среден – 4.95 метра; и
  • Голям – 5.3 метра.

Най-малкият вариант е с около 10 см по-къс от настоящия Zafira, докато големият е с близо 65 см по-дълъг, влизайки в класа на Vivaro Combi. Дългата база ще събира до девет пътника. Моделът е сходен с настоящия Citroen Spacetourer (също и Peugeot Traveller).

Нищо от важните технически данни за предстоящия електрически Zafira не е обявено на този етап, като за този клас смятаме за подходящи батерии с капацитет от 70 кВтч нагоре и 100-150 кВт DC зареждане, което през 2021 г. трябва да е по-разпространено отколкото в момента и на ниво батерии, и като по-масови DC зарядни станции с такива мощности.

Световната премиера на новия Opel Zafira Life е насрочена за 18 януари в Брюксел. Пускането на електрически модел цели две години по-късно е по-забавено във времето, но предвид преминаването на компанията в ръцете на PSA концерна през 2017 г., очевидно е нужно време за преструктуриране и преминаване към нови технологии.

Новината така или иначе е добра, тъй като в миниван сегмента почти няма електромобили. Пряк конкурент тук може да е Renault Trafic, както и Mercedes-Benz eVito, като последният вече се предлага в електро версия, макар и с малък пробег и все още в ограничено производство.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари