Ford F-150 ще го бъде и като електрически пикап

Електромобили

В този блог: Изпълнителният вицепрезидент на Ford Джим Фарли потвърди, че компанията ще произвежда електрически F-150.

Хибридната версия на F-150 е планирана за 2020 г., но на този етап няма конкретна информация за електрическия вариант. В бъдеще Ford ще предлага и Transit на ток.

Може би по-скоро във времето ще се случи електрически Lincoln, на базата на SUV електро платформата на Ford. Луксозното поделение подготвя свой собствен елегантен модел за 2020-та, в "тих лукс" резониращ със стила на марката. Lincoln обаче не работи на европейския пазар.

Винаги е скучно да се представят някакви заявки, без конкретна информация, но пък не е рядкост и заявките все пак трябва да се обявяват. Ford и GM разчитат много на продажбите на своите култови пикапи в САЩ и изглежда като не малко предизвикателство закоравелите фенове на F-150 и Dodge Ram да приемат промяната от V8 към електро.

Нещата в авто бранша се променят динамично и големите производители са принудени да предприемат нови стъпки, за да се адаптират след десетилетия на ДВГ развитие. Една такава стъпка са преговорите между Ford и VW за съвместна дейност в посока разработка на електромобили и автономни задвижващи системи.

Междувременно Ford Европа обяви намерения за преструктуриране на бизнеса с цел подобряване на конкурентността и печалбите. За компанията това стартира с новия Focus, от който нататък всички модели ще имат електро версии. Това, при голям производител като Ford, със сигурност означава първо много повече хибриди и плъгин хибриди, преди да се увеличи производстовото и на изцяло електрически модели.

Единственото сравнително конкретно на този етап за електромобилите на Ford, е, че компанията планира инвестия от около $11 милиарда в 16 електро и 24 хибридни модела до 2022 г.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума