Hyundai ще произвежда Kona Electric и в Индия

Електромобили

В този блог: В най-новите планове на Hyundai влиза производство на електрическия Kona в Индия от втората половина на 2019 г.

Решението на южно корейския автопроизводител е свързано с инвестицията на около €870 милиона в завода в индийския град Ченай.

Първоначално, произвежданите в Ченай електромобили ще са предназначени за индиския пазар, с потенциални възможности за експорт на по-късен етап. Освен за производство на електрическия Kona, инвестицията ще бъде използвана за технологично обновяване и нови машини, както и за производство на други електро модели.

Ченай е автомобилният хъб на Индия, където освен Hyundai са се настанили също Ford, Daimler, Renault-Nissan и BMW, но пазарът на електромобили в Индия все още е малък и предстои всичките тези компании да увеличат производството на електро модели в страната.

Правителството на Индия обаче явно осъзнава възможностите за промяна чрез инвестиране в електрическата мобилност и дори подкрепя изграждането на фабрика за батерийни клетки, модули и пакети.

И това не само за електромобили, а и за съхранение на енергия в сгради. Стационарните батерии ще стават все по-нужни, за да има къде да се съхранява енергията добита от възобновяеми енергийни източници.

Въпросната предстояща гигафабрика за батерии засега е на ниво преговори за изграждане с консорциума LIBCOIN и според нас Hyundai отчита това потенциално развитие на технологично ниво в Индия, в решението си да произвежда Kona Electric в Чаней. Правителството планира още три такива фабрики за батерии, които очакваме да се изграждат в крак с развитието на електромобилния пазар.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума