Apple подновява плановете за собствен (автономен) електромобил

Електромобили

В този блог: Нова информация за електромобилните планове на Apple от Manager Magazin.

Небезизвестният проект Титан на Apple е възобновен и запознати твърдят, че от него ще произлезе автономен електрически миниван.

Информацията е на Manager Magazin и идва от хора за познати с проекта, което за нас означава, че Apple иска тази информация да се разпространи. Според информацията, компанията вече е конструирала тестови прототипи в черно и сиво, като дизайнът идва от iPhone поделението. Apple също така проучва възможностите да прави свои собствени батерии, електромотори, специални седалки и други интериорни компоненти.

Досега около проекта идваха разнопосочни сигнали и се смяташе, че Apple работи само по софтуер, но изглежда в настоящата си версия Титан е тестова платформа за автономни електромобили с флота от 66 Lexus SUV модела. Тестовете вървят в района на San Francisco Bay и целта е да се подобрят значително възможностите на сензорите, компютърните системи и софтуера необходими за да може електромобилът да се придвижва изцяло сам.

По-интересното в момента, което дава някакви индикации за посоката на проекта, е, че според изтеклата чрез Manager Magazin информация, през декември Apple е наела бившия старши дизайнер на Tesla, Андрю Ким, както и още над 45 работили в Tesla други специалисти, през 2018 г.

Остава малко неясно защо Apple разработва автономен електромобил, а само през януари 2019 г. е освободила 200 служители от групата занимаваща се с разработка на автономни технологии, като са добавени служители към производствената група като част от текущо реструктуриране.

Засега се счита за малко вероятно автономният електрически миниван на Apple да бъде реализиран преди 2023 г.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума