Tesla пуска масовия Model 3 за $35,000 от март в САЩ, в Европа от лятото

Електромобили

В този блог: Най-евтината версия на Tesla Model 3 идва до 6 месеца и в Европа.

Целта на Елон Мъск да пусне на пазара масов електромобил за $35,000 базова цена е пред изпълнение, с потвърдените от самия него ориентировъчни дати - през март в щатите и в рамките на 3-6 месеца в Европа.

За да се стигне до ниски цени трябва да се мине през множество етапи на скалиране на производството на отделни компоненти, като при електромобилите това са основно батериите и задвижващите системи, състоящи се от електромотори, контролери и силова електроника.

Tesla премина през доста етапи на скалиране и изглежда, че производствените цени вече позволяват да се започне сглобяване и предлагане на модела с най-малко печалба за компанията - най-евтината версия на Model 3.

На 28 март компанията е изпратила мейл до своите салони в САЩ с информация за новите опции за поръчка, с първи доставки някъде след средата на март.

Сега Model 3 може да се поръча на цена $35,000 със стандартен интериор и батерия, но дори тази базова версия ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди. За малко по-класно усещане се предлага Partial Premium Interior с по-добри седалки и малко повече пробег (около 380 км), на цена $2,000.

Според компанията доставките ще започнат в следващите 2 до 4 седмици, с добавка от Елон Мъск "3 до 6 месеца" отсега нататък, за Европа.

Има нещо ново и за по-скъпите модели - Tesla ще пусне нов фърмуер, който ще позволи до 520 км пробег с най-голямата батерия и задно предаване, както и макс. скорост 260 км/ч за Model 3 Performance.

Цени за Европа още не са обявени, но има и една малко кофти за част от европейците промяна на сайта на Tesla. Преди имаше Other Europe сред избора на местен сайт. Сега вече го няма.

Корекция: Other Europe липсва на страницата за Model 3.

Хора в тази дискусия

Коментари (4)

Оценка 5 от 5 на база 1 гласа
  1. гост

Опцията Other Europe все още я има на сайта. Иначе доста добри новини за развитието на Тесла. Да се надяваме, че ще електрическите коли ще станат по-масови скоро.

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост

Мда, но липсва на страницата за Model 3.

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. Nikola

очаквана цена - 43.5k - 45.5k EUR
source: @elonmusk в twitter (има туит за разликата в цената като се сложат 25-30% в зависимост от района)

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. Атанас Дечев
  1. 5 / 5

След 3год, ако я докарат от сащ за $20к ще е добре

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg