Tesla затваря салони и минава само към онлайн продажби

Електромобили

В този блог: В Източна Европа може въобще да не бъдат отваряни Tesla салони.

Наред с представянето на най-евтиния Model 3 вариант с базова цена $35,000 и до голяма степен точно заради него, Елон Мъск обяви, че компанията му преминава към онлайн продажби в световен мащаб.

Това показва, че не само няма да бъдат отваряни нови салони, но ще бъдат затваряни и настоящи, откъдето и малката вероятност у нас въобще да има някога такъв.

Някои Tesla галерии, както ги наричат в щатите, ще останат отворени, но основната платформа за покупка (с променена система за депозит и връщане на пари) ще бъде интернет страницата на компанията.

Според Мъск няма друг начин за понижаване на цените на електромобилите на Tesla освен съкращаване на работни места и преминаване към онлайн продажби. Със затварянето на салони идва и неизбежното освобождаване на служители, които ще загубят работните си места.

По думите на Мъск, има само два варианта на развитие - намаляване на персонала и предлагане на кола за $35,000 или запазване на работни места и по-скъпи модели.

По сметките на Мъск, преминаването към онлайн продажби ще намали разходите с 5-6%, което ще се отрази в намаление на цените и на по-големите Model X и S.

"Сега е 2019-та и хората просто искат да купуват неща онлайн", смята Мъск и за да компенсира това, че вече няма да предлага тест драйв към салоните, които ще бъдат затворени, Tesla удължава политиката за връщане на 7 дена и до 1600 км след $1000 депозит. По време на този период сумата може да бъде върната изцяло.

И на фона на всичко това скоро ще бъде показан Model Y, който явно няма да може да се види на толкова места, колкото досега Model S и X.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа

Уместно допълнение, което пък може да добави работни места.

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg

Най-нови теми от форума