Tesla затваря салони и минава само към онлайн продажби

Електромобили

В този блог: В Източна Европа може въобще да не бъдат отваряни Tesla салони.

Наред с представянето на най-евтиния Model 3 вариант с базова цена $35,000 и до голяма степен точно заради него, Елон Мъск обяви, че компанията му преминава към онлайн продажби в световен мащаб.

Това показва, че не само няма да бъдат отваряни нови салони, но ще бъдат затваряни и настоящи, откъдето и малката вероятност у нас въобще да има някога такъв.

Някои Tesla галерии, както ги наричат в щатите, ще останат отворени, но основната платформа за покупка (с променена система за депозит и връщане на пари) ще бъде интернет страницата на компанията.

Според Мъск няма друг начин за понижаване на цените на електромобилите на Tesla освен съкращаване на работни места и преминаване към онлайн продажби. Със затварянето на салони идва и неизбежното освобождаване на служители, които ще загубят работните си места.

По думите на Мъск, има само два варианта на развитие - намаляване на персонала и предлагане на кола за $35,000 или запазване на работни места и по-скъпи модели.

По сметките на Мъск, преминаването към онлайн продажби ще намали разходите с 5-6%, което ще се отрази в намаление на цените и на по-големите Model X и S.

"Сега е 2019-та и хората просто искат да купуват неща онлайн", смята Мъск и за да компенсира това, че вече няма да предлага тест драйв към салоните, които ще бъдат затворени, Tesla удължава политиката за връщане на 7 дена и до 1600 км след $1000 депозит. По време на този период сумата може да бъде върната изцяло.

И на фона на всичко това скоро ще бъде показан Model Y, който явно няма да може да се види на толкова места, колкото досега Model S и X.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Уместно допълнение, което пък може да добави работни места.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари