Polestar 2 с над 400 км пробег и под 5 секунди до 100

Електромобили

В този блог: Луксозната марка на Volvo представи изцяло електрически модел за началото на 2020 г.

Polestar 2 се цели в премиум компакт сегмента и за своя размер идва с добър баланс на мощност, пробег и производителност.

Ето сентенция от техническите данни на Polestar 2:

  • Батерия: 78 кВтч
  • Реален пробег: Очакваме около 420-450 км
  • Мощност: 408 кс
  • Ускорение 0-100 км/ч: под 5 секунди
  • Задвижване: 4wd

Polestar 2 е базиран на компактната модулна платформа на Volvo и е сходен с Volvo XC40, което подсказва, че има потенциална възможност последният също да получи електро версия.

В тон с премиум нивото на марката за Polestar 2 е предвиден и Performance Pack, който включва Öhlins окачване, Brembo спирачки, спирачни апарати, предпазни колани и капачки на гумите в златисто, както и 20" закалени джанти.

И още нещо, което започва все повече да си проправя път в авто света - Polestar 2 е с изцяло веган материали в интериора, като различни платове и технически текстил, вместо кожа. С този модел на марката ще бъде представена и новата инфотейнмънт система.

Което ни праща към срещата на Polestar 2 с Android, резултат от сделката между Volvo Car и Google сключена през 2017 г. Централният сензорен екран ще е с приличните 11 инча, стъпка нагоре от масовите по-малки 7 и 8" екрани.

Компанията подготвя два начина за сдобиване с Polestar 2 - директна покупка или абонаментен план по Care модела на Volvo, но първоначално ще е наличен само първият вариант.

Откъм цени, очаква се да има версия на Polestar 2 на цена €39,900, но през първите 12 месеца ще се предлага само Polestar 2 Launch Edition версията, с базова цена €59,900.

Polestar 2 дебютира на мартенския автосалон в Женева и първоначално ще се продава в Белгия, Германия, Холандия, Норвегия, Швеция и Англия, като вече може да се направи онлайн резервация.

Производството на Polerstar 2 започва в Китай в началото на 2020 г. (Volvo е собственост на китайската Geely) и малко по-късно се очаква да бъде представен Polestar 3.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари