Електрически Škoda Vision iV от 2020 плюс 7000 зарядни станции във фабриката до 2025

Електромобили

В този блог: На автосалона в Женева Škoda показа близък до производствената версия Vision iV електро модел.

Това ще е първият електромобил на марката базиран на MEB модулната платформа на Volkswagen, планиран за 2020 г., със задвижване и батерии като на Audi Q4 e-tron концепта.

Ето първоначално обявените технически данни за Škoda Vision iV:

  • Батерия: 83 кВтч
  • Очакван реален пробег: 450 км.
  • DC зареждане до 80%: 30 минути
  • Мощност: 225 кВт (общо от преден и заден електромотор)
  • Макс. скорост: 180 км/ч
  • Ускорение 0-100 км/ч: 5.9 сек.
  • Размери: Д 4.66 м / Ш 1.93 м / В 1.61 м

В повечето концепти сега е заложено някакво ниво на автономност и Vision iV не прави изключение. В интериора Škoda акцентира върху плъзгащ екран и въртящи се седалки, подготвени за ниво 3 автономност, при което колата ще може да поема управлението на магистрала и да комуникира с други коли на пътя.

skoda-vision-iv-concept-interior

Пускането на Vision iV на пазара ще отнеме още година, като паралелно компанията започва да оборудва собствената си фабрика със зарядни станции. Škoda планира монтиране на около 7,000 зарядни станции в района на Млада Болеслав, за което до 2025 г. ще бъдат инвестирани €32 милиона. Устройствата ще бъдат на разположение основно на служители на компанията.

В централата на Škoda вече са монтирани над 300 зарядни станции за тестови цели. През миналата година компанията е инвестирала €3.4 милиона в разширение на зарядната си инфраструктура, от които €1.75 милиона над 220 AC, както и 80 DC станции и €1.65 милиона за модернизиране на електрическите мрежи. Вече е проведено електромобилно обучение на 11,000 служители.

skoda-vision-e-zarqdna-stancia

Поздравяваме Škoda за далновидния подход и добрата подготовка. Важно е повече компании да осъзнават необходимостта от такава предварителна подготовка, която ще ги улеснява невероятно в прехода към много динамично навлизащата електрическа мобилност.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари