Tesla планира ъпгрейд на електромоторите на Model S и Model X

Електромобили

Tesla работи по модернизация на електромоторите на Model S и Model X, които тази година ще се сдобият със същият електромотор, с който разполага Model 3.

Продажбите на Model S и Model X се сринаха доста през първото тримесечие на тази година и една от причините може да е очакван ъпгрейд на интериорния дизайн, който е планиран за второто тримесечие на тази година.

Освен това миналата седмица стана ясно, че Tesla работи и по хардуерни промени, и планира да замени съществуващите електромотори на Model S и Model X с електромотора, който е сложен в Model 3.

Tesla oт години използва AC индукционни електромотори за Model S и Model X, но от 2017 насам след пускането на Model 3 компанията представи и нов електромотор с постоянен магнит.

Според източници, запознати със случая, от Tesla са загатнали за новите двигатели в скорошна актуализация на софтуера, където се виждат новите електромотори с постоянен магният обозначение под името "Raven".

Електромоторът на Model 3 има редица предимства и едно от тях е удълженият пробег, а цялостно ефективността му достига над 97%, което е поне с четири процента повече от тази на сегашните електромотори на Model S и Model X.

Сроковете за обновяването на електромоторите на Model S и Model X не са съвсем ясни, но според запознати със случая това може да се случи сравнително скоро. В добавка към тези промени също така е възможно да има и други подобрения свързани със скоростта на зареждане.

Tesla също така прави и доста промени по линия и на автопилота и командите за управление. По всичко личи, че в обозримо близко бъдеще все по-рядко ще се налага на водачите да се разсейват с кликане по екрана и все повече функции ще могат да се активират с гласова команда.

Автопилотът пък ще може да регистрира дупки на пътя и да коригира волана своевременно, което е доста добра новина за тези, които използват автопилот функцията.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Скоро очакваме и ъпдейт с бериитете от Модел 3

Никола
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения