Peugeot представи електрическа версия на Boxer по време на 2019 Commercial Vehicle Show

Електромобили

PSA Group представи електрическа версия на Peugeot Boxer по време на изложението за търговски превозни средства в Бирмингам.

Моделите Boxer Electric ще се произвеждат в завода Sevel във Вал ди Сангро, Италия, а след това ще минават за хомологация и преобразуване на ток при BD Auto.

Peugeot Boxer Electric ще се предлага с две възможности в зависимост от размера на междуосието. Моделите L1 и L2 ще могат да изминават около 225 км с едно зареждане, докато по-дългите модели L3 и L4 ще разполагат с пробег до 270 км.

Peugeot Boxer Electric ще развива максимална скорост от 90 км/ч и ще може да носи полезен товар от 1,215 кг. Зареждането ще отнема 16 часа от стандартното вътрешно зарядно, осем часа от зарядна станция с мощност 7 кВт или седем часа от станция с мощност 22 кВт.

По време на изложението беше представена и електрическата версия на Citroen Relay, която има абсолютно същите характеристики, като своето братче от Peugeot.

Освен това от Citroen споделиха, че Citroen Dispatch и SpaceTourer ще се предлагат в електрифицирана версия през 2020 година, а новото поколение на Berlingo Electric ще бъде пуснато на пазара през 2021.

Цените и датите за продажба обаче все още не са обявени.

От Peugeot споделиха, че Expert и Traveler ще се предлагат в електрифицирана версия през 2020 година, а новото поколение Partner Electric се задава през 2021 година.

Renault са доста по-предпочитани като марка в сегмента на търговските превозни средства и вече имат установени електрически модели на пазара, така че ще бъде интересно как Peugeot и Citroen ще се конкурират с тях в този сегмент.

PSA планира до 2025 да предлага електрическа версия на всички модели в своята група.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари