Малкият шведски електромобил Uniti One вече може да се резервира срещу 150 евро

Електромобили

Не са много новите електромобили с подобен дизайн, които стигат до серийно производство, но шведската стартъп компания Uniti някак успя да стигне до този момент.

Интересното на този проект, е че стартира като crowdfunding кампания, която сравнително бързо набира повече от милион евро, с които младите ентусиасти успяват да направят малък градски и супер аеродинамичен електромобил.

Външният му вид може да не е от най-впечатляващите, но това което се крие отзад като характеристики определено хваща окото като за количка с такива размери.

Founders edition на Uniti One може да се заяви на официалната страница на компанията срещу депозит от само 145 евро.

Официална цена за този предварителен модел все още не е обявена, но тя се очаква да бъде в диапазона на 20,000 евро с обещана "бюджетна" версия на колата за под 15,000 евро.

Какво предлага Uniti One за тези пари?

  • 240 км пробег с едно зареждане
  • Максимална скорост от 130 км/ч
  • Задно предаване
  • Два електромотора с обща мощност 120 кВт
  • Батерия с капацитет 26 кВтч, която може да се зареди от 20 до 80% за по-малко от 30 мин на DC станция
  • Тегло 900 кг

В началото на годината шведите също намекнаха, че планират изграждането на производствена база в Индия съвместно с Bird Group.

Uniti One ще се предлага на цена от €9,000 в Индия, където компанията крои планове за продажба на 500,000 бройки до края на 2024 г.

Първите бройки от Uniti One ще се произвеждат в пилотна фабрика в британския парк Силвърстоун, защото условията в Англия са по-благоприятни за пободен тип дейности.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари