Парижката община изхвърля на боклука зарязани е-тротинетки

Електромобили

Това звучи доста крайно, но не е преувеличено и е в резултат на това, че на кметицата на Париж Ане Хидалго хаосът с е-тротинетките й е дошъл в повече.

Според Der Spigel, Хидалго е отявлен противник на неправилното паркиране или казано по-общо - нехайната употреба на е-тротинетките. В резултат, градската администрация третира неправилно паркираните е-тротинетки като боклук и ги отстранява, ако не са оставени на предназначените места, каквито общината щедро е осигурила.

В добавка, хората зарязали някоя от превърналите се супер бързо в популярно средство за придвижване споделени тротинетки на ток вече са заплашени от €35 глоба при оставяне на е-тротинетка на нерегламентирано място. Как прилагат точно тази мярка нямаме идея.

Логично, кметицата настоява за нова регулация във Франция, която да регламенира употребата на е-тротинетки. По думите й, "трябва да въведем ред", което в случая е съпроводено и с необходимостта градските управи да се настройват адекватно към новите мобилни решения.

По темата, миналата седмица създадохме нова Електромобилна Асоциация (ЕМА), от чието име участвахме в обсъждането в Министерски съвет за въвеждане на регулация за е-тротинетките в България. Препоръките ни и на други колеги бяха взети предвид, текстовете се променят и обсъждането ще продължи, след което ще бъде публикувано и ще предстои гласуване в парламента.

Ред си трябва да има!

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари