Твоят Byton ще се произвежда в Южна Корея

Електромобили

Започваме тази порция новини за Byton с това, че тези дни компанията се похвали с новия си завод в Китай. Това не е в Южна Корея, но причината да започнем с този анонс, е, че Byton е китайска компания и първо ще започне производство и продажби в Китай. Видеото от новата супер оборудвана фабрика в Китай може да погледнеш най-долу.

За пазарите в Европа и САЩ Byton избира друг подход. Компанията обяви, че сключва договор с южнокорейския доставчик на автомобилни компоненти MS Autotech, който работи и с Hyundai. Така, чрез своето поделение Myongshin, MS Autotech ще произвежда над 50,000 електромобила годишно в бивша фабрика на General Motors.

Ако това не ти напомня нещо много познато, ето – сегашната фабрика на Tesla във Фримонт, Калифорния, всъщност е бивш завод (казваше се NUMMI) на Toyota и General Motors.

Byton е основана през 2017 г. от китайската автомобилна компания FMC (Future Mobility Corp) и с новата сделка с MS Automotive е една стъпка по-близо към реализацията на M-Byte. Нещата се случват бързо, но все пак плановете са производството на електрическия SUV за Европа и САЩ да стартира през 2021 г. Имаше индикации за 2020 г. и предвид супер бързите действия в Китай и Южна Корея няма да се учудим, ако това се случи, но и 2021 звучи добре.

Ето и видеото за завода на Byton в Китай:

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Продължавам да твърдя, че този огромен дисплей е голяма глупост ! Първо, че е супер неудобно да се кара дори през деня ако е включен, а за нощно каране е немислино просто (дори и да има тъмна тема) и много хора ще карат със загасен екран, ако има такава опция !

Просвета на предното стъкло е малък и без екрана, но с него става още по малък и това всъщност е най-големият проблем ! Всичко останало е много хубаво, но ако някой реши да купува и да плаща преди да е направил телст драйв, за мен...

Продължавам да твърдя, че този огромен дисплей е голяма глупост ! Първо, че е супер неудобно да се кара дори през деня ако е включен, а за нощно каране е немислино просто (дори и да има тъмна тема) и много хора ще карат със загасен екран, ако има такава опция !

Просвета на предното стъкло е малък и без екрана, но с него става още по малък и това всъщност е най-големият проблем ! Всичко останало е много хубаво, но ако някой реши да купува и да плаща преди да е направил телст драйв, за мен това ще е голяма грешка ! Особенно за ниски хора ще е много голям проблем ! Надявам се скоро да излезант безпристрастни ревюта, но това ще е чак когато я пуснат в продажба. Защото сега гледах едно видео ревю, но канала/сайта е споносиран от този производител и няма как да му вярвам на думите, като казва за притесненията на хората били неоснователни и видимоста не било проблем, дрън дрън !



Виж още
Христо
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума