Производството на Model Y може да започне преди средата на 2020

Електромобили

Нещата при Tesla вървят на бързи обороти напоследък, особено ако съдим по пускането в експлоатация на Гигафабрика 3 в Китай.

Съвсем наскоро Елон Мъск обяви и, че Tesla ускорява срока за старт на производството на Model Y, което вместо през есента се очаква да започне през лятото на 2020 г.

Сега обаче, някои от доставчиците на Tesla намекват, че това може да се случи още по-рано.

Model Y го видяхме за първи път преди има няма девет месеца и по-всичко личи че тестово производство може да започне дори преди края на тази година.

Tesla работи по пета поточна линия в завода във Фримонт, която ще поеме изначално Model Y, след което производството на този модел ще се фокусира в Европа, където започва изграждането на Гигафабрика 4.

С пускането на финансовите си резултати за третото тримесечие на 2019 миналия месец Tesla обяви, че подготовката за старта на производството се движи по-бързо от очакваното тъй като компанията е направила редица оптимизации базирани на резултатите от строежа на Гигафабрика 3 в Китай.

От Tesla потвърдиха, че придвижват сроковете от есен 2020 до лято 2020, но от материал в тайванският вестник United Daily News научаваме, че няколко доставчици на Tesla твърдят, че компанията е поискала да ускорят доставките на части за Model Y до текущото тримесечие.

В материала се посочва и информация за ускоряване на поръчките за части за Tesla Semi, но не се споменават срокове и обеми. Миналия месец от Tesla споделиха, че производството на електрическия камион Tesla Semi ще започне „с ограничени обеми“ през 2020 г.

Щом искат ускоряване на доставките до края на тази година значи има огромен вариант да стартират с тестово производство не по-късно от средата на януари и до лятото да успеят да влязат в желаното начално темпо от поне 1,000 бройки на седмица.

Кой знае, може и преди нова година да стартират, за да имат поне 3 пълни месеца за тестове на целия процес и да могат реално да започнат поетапно скалиране на производството през второто тримесечие.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения