Toyota с планове за електрическа версия на Aygo в Европа

Електромобили

От Toyota си го казаха в прав текст, че електромобили ще правят, когато поискат или когато бъдат принудени.

За всеки остава сам да прецени какъв точно е конкретния случай, но по всичко личи, че освен Lexus UX и обявените преди време за 2021 електрически C-HR SUV и електрически ван разработен съвместно с PSA, може да има и наследник на Aygo, който ще върви на ток. 

Изпълнителният директор на Toyota Europe сподели, че Aygo ще има наследник и в момента се обмисля варианта да не се прави хибридна версия на този модел, а направо да се мине на електрическа.

Не е официално потвърдено обаче, а не става ясно и дали ще има нова бензинова версия на този модел. Все така това си е потенциално още един електромобил задаващ се в обозримо близко бъдеще като опция.

Новите изисквания за нивата на вредни емисии, които влизат в сила от 1 януари могат да направят някои бензинови автомобили нерентабилни, защото за NOx почистване ще трябва да се плащат по 2,000 евро на кола.

Предвид заформящата се конкуренция в този сегмент при електромобилите с модели като Honda E,  VW eUP! Skoda CITYGO и Seat Mii, е повече от логично Toyota да мине директно на електрическа версия с Aygo.

Този модел е доста популярен в Европа и компанията успя да спечели доста хора от по-младото поколение с този модел, а освен това той е и сред предпочитаните от много компании за доставки на храна и други. През тази година в Европа са продадени над 80,000 бройки до края на октомври.

Aygo вероятно ще се прави заедно с Peugeot 108 и Citroën C1 в съвместно предприятие в Колин, Чехия, но това минава и през координиране с двете френски марки, които са и партньори на Toyota по разработката на модела.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума