Американска компания направи електрическа конверсия на Fiat 124 Spider

Електромобили

Конверсиите на стари класически автомобили набират все повече популярност в днешно време и все повече такива се правят и на ток.

Най-новото включване с конверсия на ток идва от компанията Barrington базирана в Илиноис, която има специален Roadster Salon за конверсии на класическия Fiat 124 Spider.

Момчетата от Barrington не просто са преобразили тази класик да върви на ток, но твърдят и че са първите в света направили електромобил с ръчни скорости, който стига до "серийно" производство. Каквото и постижение да предполага, че трябва да е това....

Ако ти писне или се измориш да караш на ръчни скорости винаги имаш опция да превключиш на градски или магистрален режим, при които минаваш на автоматични. Хе?!?

Двата електромотора дават мощност от 200 к.с и максимална скорост от 209 км/ч, но пробегът на колата е едва 140 км...

Ускорението от 0 до 100 км/ч е свалено наполовина спрямо конвенционалната версия на колата и вече отнема малко под 6 секунди, но за да се качиш в нея и да потеглиш, ще трябва да извадиш не особено леката сума от $139,995.

Компанията планира да произведе 20 бройки от този модел и наред с него ще предлага "по-евтина" версия за $89,995. Вече се приемат предварителни резервации срещу $5,000, с обещана доставка в срок от 90 дни, след направена поръчка.

Със сигурност ще се намерят ентусиасти тип Jay Leno, които ще извадят такава сума, за да добавят още една кола в колекцията си. Колко ще ги карат вече е друг въпрос.

По-скъпата версия е със специален ръчно шит интериор, акценти от орехово дърво и редица подобрения в спирачната система, разпределението на теглото и цялостното управление.

 

Други модели, на които Roadster Salon прави конверсии, са: Spider Originale, Spider Avanzato, Spider Lusso S2 и Spider Tributo. 

Повече подробности за всички модели и конверсии може да намериш на страницата на RoadsterSalon.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения