Електрическият Opel Vivaro остава в плана за 2020-та

Електромобили

В настоящата тенденция на автопроизводителите да запазват в максимална степен обявените за 2020 г. ангажименти, Opel публикува информация, че електрическият миниван Vivaro ще може да се поръчва от лятото, с първи доставки в рамките на годината, като на този етап не знаем цените.

Лекотоварният сегмент при електромобилите все още е полупразен, с няколко предложения като Renault Kangoo Z.E. и Nissan e-NV200. Има още няколко възможности, но като цяло пазарът на тези возила все още е силно ограничен.

Vivaro идва да запълни с малко засега тази ниша, като след него идват и още няколко сходни електро минивата от PSA групата, от която Opel е част.

Важното при Vivaro и останалите (от Peugeot, Toyota и Citroen), е, че идва с две батерии, по-голямата от които с капацитет 75 квтч за около 300 км реален пробег. Или поне такива са първоначалните индикации.

Ето едно бързи припомняне на обявените технически данни на Opel Vivaro:

  • Батерии – 50 и 75 кВтч
  • Мощност – 100 кВт
  • Макс. скорост – 130 км/ч
  • AC бордово зарядно – 7.4 кВт монофазно (11 кВт трифазно - опция)
  • DC зареждане – 100 кВт
  • Версии (дължина) – 4.60 м, 4.95 м и 5.30 м

Пакетът изглежда адекватен и определено по-добър от този на настоящия Renault Kangoo с 33 кВтч батерия и 7.4 кВт бордово зарядно.

Vivaro също идва с такова, което е слабичко, но 11 кВт трифазната опция е една идея по-добра, въпреки че ще е трудно да се разчита на нея за дълго пътуване, свършване на работа за примерно 3 часа и връщане, което е възможно само с 22 кВт бордово зарядно. DC мощността обаче е достатъчна да обезпечава такива пътувания, при наличие на съответните зареждачки.

За екип като нашия такова возило е от особено значение за монтажите на зарядни станции из страната. Засега сме избрали средния вариант като дължина, тъй като 5.3-метровият ни идва малко в повече. Имаме контакти при Opel дилъри в София и ще съберем инфо за потенциални първи доставки и като имаме, ще драснем във форума.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума