Land Rover Defender 2015 прероден като EV-Lander с Tesla компоненти

Електромобили

Момчетата от Electric Classic Cars, които правят конверсии на класически автомобили имат ново творение, което Jonny Smith от The Late Break Show ни показва отблизо в една есенна видео офроуд разходка от покрайнините на Уелс до центъра на Лондон.

Целият проект си има история, в която участват световноизвестния магазин за търговия на дребно Selfridges и компанията за дрехи Barbour.

Съвместната кампания на двете компании като цяло има за цел да информира клиентите им за по-устойчиви начини на пазаруване и живот и тази електрическа конверсия на Land Rover Defender е направена специално за нея по поръчка.

Barbour има програма за възстановяване/рециклиране на якета и именно тяхна е заслугата за интериора на EV-Lander, който е шит със специални материали.

EV-Lander се задвижва от Tesla Model S компоненти, които включват 335 кВт електромотор със Zero EV ъпгрейд и 85 кВтч батерия, от която обаче използваеми са само 65 кВтч. Пробегът варира от 160 до 250 км, като вероятно втората цифра се постига с опцията да се сложат батерии с до 200 кВтч общ капацитет.

  • Батерия: 16 модула - 10 модула (отпред), 6 модула (отзад)
  • Мощност: 450 к.с.
  • Въртящ момент: 450 Нм
  • Зареждане: 3 часа 0-80% с 22 кВт AC. CCS по избор от 2021 г.
  • Ускорение: 0-100 км/ч за 4,5 секунди
  • Максимална скорост: 195 км/ч

Това са накратко някои от спецификациите на EV-Lander. Останалта част с повече подробности за производственият процес и как е бил направен EV-Lander във видеото по долу. 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума