Явно ZOE-то е издържало най-много на тормоза

Електромобили
В този блог: Като караш ZOE гледай да не удряш глава на джама отляво.

Не искам да разбирам колко здрава и защитена е една кола от личен опит, та експертните мнения по този въпрос ми идват добре. А според това на EURO Ncap, Renault ZOE е най-добрата кола в своя клас, включително не-електрическите модели, откъм сигурност и защита...

Точно в момента около ZOE малко по-актуална ни е темата дето Auto Bild изкараха няма и 60 км с едно зареждане наскоро в Алпите. Чудна работа, нямаме и подробности, но ето го това първо място сега, измества интереса към безопасността.

През миналата година ZOEнцето явно е вдигало най-много ръка в клас. То вече си получи пет звезди на краш теста през март 2013, но "най-добър в класа" повече привлича вниманието. Щото тестовете хубаво, точки, мочки, параметри, условия, ама друго си е като го видиш на класация. Нали все ги гледаме тия неща – кой пред кой е ;).

За електро кола, предвид че са още кът, ако се чудиш "К'во става с батерията, ако ме фраснат?", например, отмята доста съмнения да видиш, че електромобил е на първо място по безопасност.

Батерията на ZOE са я пъхнали в усилен кожух да е по-защитена. Така направиха и с Chevrolet Volt – след няколко, да ги наречем непредвидени нарушения на целостта, му направиха по-яка кутия за батерията. Оттогава се подобриха нещата.

Еми да му е честито на ZOE първото място в класа по безопасност. Не сме ги гледали точно как го правят, но според сайта на EURO Ncap батериите ги пробват като боксови круши. Как са защитени срещу взрив, пламъци, електро претоварване, изпускане от високо, забиване на пирон... Мале, и такива ли тестове правят? Аз на моето ZOE не бих му забивал пирони в батерията.

Та, откъм пробег го "унизиха" ZOE, но пък явно пази най-добре. Стига да не чупиш шофьорския джам с глава :).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума