LOOX е от Хърватия, но май ще го харесат навсякъде!

Електромобили
В този блог: Хрватски производ и леп дизайн :)

Помним хърватското бижу Concept One, но ето че вече говорим за второ: малък градски електромобил – луксозен, сигурен и класен! Производството е на хърватската DOK-ING, спецове в създаването на роботизирани машини и такива с уникално предназначение. Но това, което представят за тазгодишното Nikola Tesla EV Rally 2014 в Хърватска (27-31.05.), е нещо ново и различно от досегашната им продукция: електрически автомобил за града, с името LOOX...

Играта на думи в самото наименование [от английски – звученето е хем 'лукс', хем '(нещо за) оглеждане], абсолютно точно ни подготвя за модела, на който е поставена.

Проектиран като луксозен градски електромобил, LOOX в същото време осигурява удоволствие и при по-скоростно управление... като всеки електромобил, всъщност :) Колата е дълга почти 3 метра, широка е 1.80 и е висока 1.60м. С алуминиево шаси, с модерен и провокативен дизайн, висока удароустойчивост, и еластичност на усукване, осигуряваща безопасност и стабилност при движение. Батерията (LiFePO4) е с капацитет 33 кВтч и позволява до 220 км пробег. Пълното зареждане (0-100%) е за 8 часа. Разположена е в средата на шасито и гарантира нисък център на тежестта, и идеално съотношение на маса, която подобрява стабилността при шофиране.

Самото управление може да бъде избрано между режимите икономичен-комфортен-спортен, според нуждите или настроението на водача. Електромоторът се справя отлично във всеки режим, разполага с мощта на 90 кВ, ускорява се до 130 км/ч, като до 100 е за 7,7 сек.

Освен, че преодолява завоите стабилно и скоростно, при LOOX говорим и за изящен екстериор, съчетан с луксозен интериор. Детайлите са изпипани до последния елемент, повечето са ръчно изработени, от първокласни материали.

loox-doking-ev1

При проектиране и производство на LOOX, DOK-ING ползва огромния си опит като глобален лидер в производството на машини управлявани дистанционно, дизелови, хибридни или електрически превозни средства, задвижвани с различно предназначение. Забележителните им иновации в настоящото производство на машини за разминиране, борба с пожарите и подземни (минни) превозни средства, са много конкретна и достоверна база за технологични и технически решения, и функции за безопасност на електромобила им.

Сега остава да изчакаме старта на ралито и да видим ще я има ли електрическата LOOX на стартовата линия?

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари