С Рено Туизи в разбиващата градушка и потопа след нея (видео)

Електромобили
В този блог: Туизи издържа на адската градушка и ни прибра без никакви грижи в потопа след нея.

Този 8 юли, 2014 г. вероятно ще се помни дълго. Докато бъбрехме на кафето пред Телефонната палата с Ангел от БАЕПС, започна да притъмнява. Но прохладно, за къде да бързаме :). Aко само знаехме обаче какво ще ни застигне след минути в малкия Рено Туизи...

В един момент все пак се надигнахме и хайде в Туизи. Ангел отпред, аз се возя. Точно се качваме и започна да капе. Тръгваме, завой надясно по Леге и започва да се усилва. Стигаме президентството и ледени парчета вече се сипят отгоре ни като луди. Бързо към най-близкото дърво, но две коли имаха десетина метра преднина и останахме по-накрая.

Но и това не помогна, адската ледена пелена ни засипа като лавина и в един момент вече почти нямаше листа и клони да ни пазят. Отгоре гърмеше супер яко и естествено изпаднахме в притеснения – кой да се сети да снима, положението беше екстремно. Туизи се напълни с лед, листа и клони, а ударите по тавана не спираха. Цели 10 минути или просто толкова дълго, че загубихме представа за времето – нереална градушка.

В момента, в който премина в силен дъжд, направо потеглихме, вече с намокрени дрехи, а наоколо потоп от вода и лед. И се започна едно неочаквано Туизи пътуване.

Още на руската църква по средата на кръстовището – яко вода. Завой наляво и първо потапяне на батерията във водата. Няма как да не сме я потопили, високо си беше нивото. Нагоре по Раковски и надясно към Александър Невски. Туизи перка без никакви грижи, минахме по паветата, после наляво към паметника Левски и хайде по Мадрид.

И там вече водата на места беше много. Карахме колкото може по трамвайната линия, но на кръстовището на канала – потоп. И ето че накрая се сетихме да извадим телефон и да снимаме. Взимам този на Ангел, че моят временно сдаде багажа и старт.

Надясно по Евлоги Георгиев не рискувахме – вижда се на видеото. Имаше автобус, няколко коли и две кофи във водата. Напред по Мадрид, сред над метър фонтан пръски от нас (но нищо вътре в колата), после нагоре по Черковна и надясно по Оборище. Викаме си, на канала все ще минем. Стигаме там и... спрели коли – водата беше над средата на гумата. Ангел обаче просто ги заобиколи и мина. Леле!

Нали е с уплътнения на вратите отдолу нашия Туизи, та сега се видя, че пазят и от вода, а иначе за да не духа са лепнати. Не влезе вода обаче, минахме успешно и след това супер водно приключение акостирахме успешно там, за където бяхме тръгнали.

Излизаме и веднага оглед на тавана и задната част – НУЛА грижи, все едно не е било нищо, драскотина няма. Облекчение, почистване на листата и останалия лед и бързо вътре за ароматен чай, сваляне на видеото и обсъждане на случката.

Ето това е, приятели, сега знаете как се справи Рено Туизи в най-неочаквания и за самите нас тест. Супер преживяване и десет точки за електромобила!

По-късно, прибирам се и какво да видя – прес съобщение от Рено България. На сайта им вече има цени за Туизи. Йехеееее, айде честито – продажбите са обявени официално, започва се :)!

Видеоооооо (сурово и реално, директно от телефона :)

Пожелаваме искрено на всички пострадали да се възстановят от шока и последствията максимално бързо и безпроблемно!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения