Супер колата BMW i9 от 2016 с по-голяма батерия и двигател

Електромобили
В този блог: До две години по-мощен и атрактивен заместник на BMW i8 на пазара.

Auto Motor und Sport пусна рендер на бъдещия BMW i9 с информацията, че колата се очаква на пазара през 2016 за 100 годишнината на BMW...

BMW i9 ще бъде базиран на i8 спорния плъгин хибрид, но с повече мощност и още по-атрактивна външност. Супер версията на i8 също ще е плъгин хибрид, но с по-голям и по-мощен двигател (този на BMW i8 е три-цилиндров с обем 1.5 литра и мощност 231 кс).

Това не е точно по нашата част, но хубавото е, че батерията и електромотора също ще бъдат обновени съответно с повече капацитет и мощност (електромоторът на BMW i8 генерира максимум 131 кс).

Естествено леките материали и конструкция си остават топ приоритет за BMW и е твърде вероятно i9 да бъде изграден от още повече карбонови и алуминиеви панели. Другото, което има като информация засега е, че i9 ще запази перфектното 50:50 разпределение на тежестта.

И накрая това, от което сигурно повечето хора ще се интересуват в тази бъдеща плъгин машина – BMW i9 вероятно ще ускорява от 0-100 км/ч за под 4 секунди, а максималната скорост ще е над 250 км/ч.

От: Auto Motor und Sport

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Се в двата края, i3, i8, сега i9, ма нещо по средата да изкарват вече, i4, i5...

Мартин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари