В Европа оферти за BMW i3 почти няма, а в щатите колкото щеш

Блог
В този блог: На американския Autotrader.com бъка от BMW i3 обяви.

Постоянно оглеждаме сайтовете за авто обяви за бял BMW i3 с определена конфигурация, която търсим, но засега офертите за налични коли са повече от оскъдни. Един поглед към американския пазар (където продажбите тръгнаха половин година по-късно) обаче ни изненада с изобилието от предложения отвъд океана...

Отваряме mobile.de или autoscout24 през ден през два, търсейки i3 оферти по нашата конфигурация. Не сме правили поръчка за нов, заради дългото чакане, а и нямаме против да вземем например демо кола с известна отстъпка. "Нашата" оферта обаче все още не се появява и ей така между другото днес решаваме да видим какво се случва на американския пазар.

На помощ идва добрият стар Autotrader.com, от който авторът на този блог е закупил множество автомобили в миналото. Бързо въвеждане на информацията във филтъра и... супер изненада – 305 оферти за BMW i3!

Шокиран от разликата започвам да разглеждам предложенията. Има всякакви цветове и конфигурации – просто няма как да не си намериш каквото търсиш, ако си на пазара за BMW i3. Какво става тук, питам се? Колата се прави в Европа, но повече от 10 оферти от месеци не съм виждал, а за щатите уж е по-малка квотата, пък i3-ки с лопата да ги ринеш.

Всъщност, досега през тази година фабриката в Лайпциг е произвела 5,500 i3 електромобила за САЩ. На този етап на клиенти са доставени около 1,500, още толкова вероятно са на път или са предстояща доставка, което означава, че може да има 2,000 седящи на склад. Звучи странно предвид сигналите от BMW миналата година, че вече има 10,000 предварителни поръчки, а огромният брой оферти в Autotrader показва, че явно наистина има предостатъчно налични коли.

За сравнение, в същия сайт има под 70 оферти за Tesla Model S, който излезе на пазара доста по-рано (през юли 2012 г.)...

Странно или не, това е положението с предлагането на BMW i3 в Европа и САЩ в момента. Все пак може да има известна промяна, защото от октомври много от европейските дилъри ще пускат за продажба своите демо i3 електромобили. Пазарът ще се раздвижи, а първият BMW i3 очакваме в България през този месец и ще пишем специално за това.

О, то станало септември :)!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (4)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ето оферта от Норвегия за малко над 35 000 Евро http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=48402370&;searchclickthrough=true

Rumen
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Офертна е определено цената!

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Аз останах с впечатлението, че х-американците не са доволни от колата и масово се опитват да се отърват от бавареца

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Познавам начина на работа на дилърите в щатите и нещо някаква игрица се върти в Европа - не може да няма никакви обяви и да твърдят, че чак в късна есен им се освобождават коли и прочие... Ще видим тази работа през октомври в Мюнхен!

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения