BMW i3 стандартно с бързо зареждане и отопляеми седалки от 2015 г.

Електромобили
В този блог: DC-бързо зареждане и седалки с отопление влизат в базовото оборудване на BMW i3.

Информацията идва от американския екип на BMW i в интервю за bmwblog.com и още не е потвърдена официално, но така или иначе е от хора в компанията и я смятаме за достоверна...

Според Якоб Харб и Хосе Хереро, от следващата година BMW i3 ще се предлага стандартно с бързо DC зареждане и отопление на седалките. Сега тези опции в Европа струват съответно €1,590 и €330. И двете са много полезни за електромобил и че няма да се налага да плащаме допълнителни почти €2,000 за тях в i3 е добра новина.

Идеята зад това DC-бързото зареждане да стане стандартно за i3 е в това, че в компанията сега смятат, че има достатъчно обществени зарядни станции с CCS (Combined Charging Standard) стандарта, с който i3 е съвместим.

Ние обаче сме на друго мнение. CCS станциите още са твърде малко, а излизането на модели като KIA Soul EV на пазара, с почти всичко включено в базовата цена, е повод да се замислиш. Сравнението между BMW i3 и KIA Soul EV може и да е странно за някои, но KIA наистина има много силни козове. Доказват го и добрите начални продажби в Норвегия.

Другото интересно от интервюто е, че BMW планира програма за мащабно разгръщане на зарядната инфраструктура за календарната 2015 г., детайли за което ще бъдат предоставени на автосалона в Детройт през януари. Това веднага насочва мислите ни към слуховете за разговори между BMW и Tesla за зарядно сътрудничество. Би било много любопитно да видим дали ще се стигне до BMW i3 зареждане на Supercharger станциите на Tesla.

Последното важно нещо в тази порция новини за i3 е, е че BMW работи по индикатор за състоянието на батерията. В BMW сервиз със съответната техника това се установява лесно, но идеята е да се показва и на екрана в колата, за да можеш да си наблюдаваш "здравето на батерията".

Все добри добавки, които може да подбутнат продажбите на BMW i3 през 2015 г.

От: Green Car Reports

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения