Nissan LEAF на 4 години и 1 милиард километра

Електромобили
В този блог: Над 150,000 Nissan LEAF електромобила се движат по световните пътища.

Когато се появи на пазара през декември 2010 г. Nissan LEAF изглеждаше твърде странен и необичайно различен. Никой нямаше и най-малка представа дали моделът ще се хареса и как ще вървят продажбите. Сега, седмица преди четвъртия си рожден ден, LEAF е най-продаваният електромобил в света и продажбите дори се засилват...

Според компанията в световен мащаб вече са продадени 150,000 LEAF електромобила, които заедно са навъртели над 1 милиард километра.

Това последното Nissan го отбелязва специално като го сравнява с 24,953 обиколки на Земята. Chevrolet Volt също отбеляза такова постижение, но при LEAF то е постигнато без да се изразходи и капка бензин.

Ако се питаш как са засекли въпросните 1 милиард километра, отговорът е, че това става чрез бордовата Carwings навигационна система на LEAF, която обаче не отчита всички изминати километра, защото това е по избор.

За подсигуряване, Nissan изчислява изминатите километри и чрез своя Carwings телематика. Въпреки това общите километри вероятно отдавна са повече от 1 милиард.

Интересно е как Nissan ще отбележи четвъртия рожден ден на LEAF, а междувременно ИД на компанията Карлос Гон каза, че се задава друг Nissan електромобил – с 400 км пробег. Дали това ще е новия LEAF или друг модел предстои да разберем, а засега е ясно, че след като мобилните оператори знаят колко минути говорим, вече и автопроизводителите знаят колко километра изминаваме.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения