Накратко, това е новият Chevrolet Volt

Електромобили
В този блог: GM изненадващо (и за кратко) показа Chevrolet Volt 2016 на CES шоуто в Лас Вегас.

Официално новият Volt трябваше да се появи на North American International Auto Show (NAIAS) 2015 в Детройт другата седмица, но GM показа колата пред журналисти на технологичното шоу в Лас Вегас, макар и колкото за някоя и друга снимка. Подробностите за модела наистина ще дойдат на автосалона в Детройт – сега обаче вече знаем как ще изглежда обновеният Volt и можем да отбележим някои разлики с настоящия модел...

Визуално Volt 2016 изглежда по-близо до други масови модели отколкото своя предшественик – явно в GM залагат на по-конвенционален вид при обновяването. Предният капак изглежда по-скосен, а страничната линия е в унисон с настоящите тенденции при автомобилите.

Зарядният порт си остава на калника пред шофьорската врата, но вече ще свети нощем (или въобще на тъмно). Има и светодиодни вертикални дневни светлини в ъглите на предната броня, а големият гумен щит под нея остава.

Според GM 1.5-литровият двигател с вътрешно горене за удължаване на пробега е значително по-ефективен, но така казват въобще за цялата система – повече електро пробег, по-ефективен електромотор с по-малко редки метали и два, вместо три съединителя.

Нови са и лопатките зад волана, с които може да се избира степента на рекупериране. Това ни изглежда удобно, но предстои да видим как ще се възприеме от потребителите.

Ако съдим по скоростта, с която се развиват технологиите при батериите, когато дойде време отново за обновяване на модела след примерно още три години, вече може да няма смисъл от технологията за удължаване на пробега. Ако батериите се справят спокойно с 300 км и се зареждат за 15-20 мин. на бързи станции, съжителството им с ДВГ под капака може да се окаже ненужно.

GM обаче залага много на Volt и засега това е техният най-силен електромобилен коз.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

И най-важното е 5 местен, а не 4 местен като старата версия.

мм
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

А сега гледам в щатите дилърите пускат последните бройки модел 2014 и 2015 с отстъпчици, че да ги поизчистят преди новия модел.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума