Варшава си купува цели 10 електрически автобуса

Електромобили
В този блог: Първите три електрически Solaris Urbino 12 идват в полската столица през май 2015.

В София си имаме уникален електробус без батерии, а в Полша тръгват десет подобни машини, само че с батерии. Произвежда ги Solaris Bus & Coach S.A. за варшавската градска автобусна компания MZA, а договорът за доставката им е подписан на 17 декември, 2014 г...

Десетте електрически Solaris Urbino 12 са първата поръчка от този тип за Полша, която ще трябва да почака още малко за тях. Първите три ще бъдат доставени през май 2015 г., а останалите до юни следващата година.

Поръчаните от поляците Solaris Urbino 12 са оборудвани с 200 кВтч батерии и 160 кВт електромотори. Ще ги зареждат стандартно с кабели – няма да е с пантографи или някаква друга технология. Има опция мощността на зареждане да се намалява до 40 кВт.

Технологично електробусите обаче са конструирани така, че може да им бъде монтирана друга зарядна система – въпросният пантограф от преди малко – за да се зареждат по-бързо (или частично) например на крайните спирки.

Софийският електробус се зарежда точно с такава технология (на Сточна гара и в депо Искър), несравнимо по-тих е от дизеловите и играе тестово ролята на тролей 11. Urbino 12 вероятно ще са също толкова тихи – мечтая си за повече електробуси и в България, защото когато карам малкия Туизи и се озова до стар дизелов автобус ми се случват "вибриращи и задушаващи" случки.

То просто няма как да не иска да се вози човек в такова приятно возило, което ми напомня и за новите полски трамваи по бул. България. Пожелавам успех на поляците с проекта, както и на Чериът моторс с електробуса в София, за да заменим колкото може по-скоро старите возила с нови тихи, чисти и много по-евтини за експлоатация.

За повече инфо виж тази Solaris Urbino 12 страница.

От: EV News Report

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения