Сервиз съди Tesla за отказ да продаде Model S части

Електромобили
В този блог: Tesla Motors отказва да продаде части на автосервиз, чийто адвокат ще съди компанията.

Причината за противоречието е в това, че във Fornebu Bil е докаран Model S с удар в единия калник, но от Tesla са отказали да продадат резервни части на сервиза...

Fornebu Bil AS е регистриран автосервиз и според MotorBransjen.no, Tesla е отказала на сервиза части под претекст, че колата трябва да бъде ремонтирана в единствения оторизиран от Tesla сервиз в Норвегия.

Собственикът на Fornebu Bil, Кристиан Гундерсен, останал много изненадан от отказа и ангажирал своя адвокат Даг Сагстад да се заеме с казуса. Сагстад смята случая за толкова интересен и важен, че ще заведе дело срещу Tesla.

Адвокатската кантора Haavid, която има много опит в делата за ремонти на автомобили, ще съдейства на сервиза.

Tesla, разбира се, предлага своя версия на нещата чрез Есбен Педерсен, който отговаря за комуникациите в Tesla Scandinavia. В имейл до MotorBransjen.no той пише: "Към днешна дата имаме оторизиран сервиз за ремонт на Tesla електромобили в Норвегия. Това е Drammen Karosseri, където се извършват всички поправки по купетата на Tesla Model S. Нашите сервизни центрове не държат на склад резервни части. Те се поръчват от оторизираните сервизи. Всеки може да бъде одобрен за Tesla сервиз."

От това може да излезе сериозен казус, като се има предвид колко популярна е Tesla в Норвегия. Това означава и че случката неминуемо ще се разчуе и само можем да се надяваме нещата да бъдат решени бързо и без сериозни последствия.

Благодарим на Румен от Осло за новината.

От: vg.no

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Срува ми се, че тук ще сбърка чичо Елън ако не отстъпи ...
Тъпи са тези опити за монопол ...

Константин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари