Nissan пуска домашна xStorage батерия за €4,000 с монтажа

Компоненти

В този блог: Nissan xStorage е нова енергийна система за дома и офиса с умно използване на батерии от електромобили.

Изглежда PowerWall батериите на Tesla Motors запалиха искрата искрата на устройствата за съхранение на енергия в дома и офиса и ето Nissan също се включва в играта, с нови батерии наречени xStorage...

Подходът на Nissan обаче е различен от самото начало – в xStorage модулите се монтират батерии използвани в Nissan LEAF и e-NV200 електромобили, чийто капацитет вече е спаднал спрямо първоначалния, но върши идеална работа за стационарни батерии, където натоварването далеч не е такова като в електро кола.

На дизайн определено са ги пипнали батериите, за които в Европа ще може да се правят поръчки от септември тази година.

Осмисля се най-много, ако имаш фотоволтаични панели на покрива, но и само да пълниш батерията с ток на нощна тарифа и после да ползваш по-евтиния ток през деня пак си е добре – разликата в тарифите е двойна. Другото е, че при спиране на тока си имаш резервно захранване.

Интересно е още, че с xStorage устройствата ще може да се прави връзка през мобилен телефон, например за да си сменяш източника на енергия.

Първоначално обявеният модел е с капацитет 4.2 кВтч и цената с включен монтаж е €4,000, което си е направо евтино, тъй като често само цената на монтажа на подобна система може да е повече. Всяка xStorage батерия съдържа 12 използвани модула от електромобилна батерия, които като нови дават 6 кВтч капацитет. Съответно когато капацитетът им спадне до 70% получаваме номинал от 4.2 кВтч.

Партньор на Nissan за xStorage батериите е друга голяма компания – Eaton. Nissan и Eaton очакват да продадат над 100,000 xStorage батерии в следващите пет години.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари