Samsung SDI планира фабрика за електромобилни батерии до Будапеща

Компоненти

В този блог: Samsung SDI е на път на инвестира около €320 милиона в строеж на фабрика за електромобилни батерии в Европа.

Спряганото място е до унгарската столица Будапеща и с местен завод за батерии Samsung SDI ще се позиционира стратегически на разрастващия се пазар в Европа...

Днес поделението за производство на батерии на Samsung обяви, че фабриката до Будапеща може да заработи през втората половина на 2018 г., с капацитет батерии за 50,000 електро коли годишно.

Според компанията заводът ще намали логистичните разходи и ще осигури повече батерии с нарастване на търсенето в Европа. Удобството в избора на Унгария е, че там са разположени заводи на различни автопроизводители и доставките на батерии до тях ще бъдат далеч по-бързи и евтини отколкото от Азия.

Сега Samsung SDI произвежда батериите за BMВ i3 и i8 в Южна Корея, откъдето трябва да ги транспортира по вода, което увеличава значително сроковете за доставки.

Миналата година Samsung SDI започна производство и в Китай заради бурно развиващия се електромобилен пазар там, но орязване на субсидиите повлия негативно на продажбите.

Големият конкурент на Samsung SDI, другият южнокорейски гигант LG Chem, планира да изгради фабрика за електромобилни батерии в Полша, също за да задоволи нарастващото търсене от европейски автопроизводители. От друга страна, германците, решени да намалят зависимостта от Азия на свой ред обявиха подобни планове (VW смята да изгради гигафабрика за батерии), но ето че азиатците хитроумно променят тактиката и идват в Европа. Битката ще е сериозна!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения