И LG пуска стационарни домашни и офис батерии

Компоненти

В този блог: След като стана лидер при производството на електромобилни батерии, LG Chem започва да предлага и стационарни.

Първоначално LG Chem стартира на американския пазар в сътрудничество с местната соларна компания Sunrun Inc...

Така LG влиза в директна конкуренция с Tesla Energy, която вече предлага домашни (Powerwall) и индустриални (Powepack) решения за съхранение на електроенергия. От друга страна, Sunrun използва Tesla батерии за системите за домашно съхранение на енергия, които предлага на Хавай. С новата сделка LG също става доставчик на SunRun.

Засега няма параметри на сделката, но тя не е ексклузивна за нито една от компаниите. Случва се обаче точно преди Tesla да придобие SolarCity, която се явява най-големия конкурент на SunRun. Съответно, влизането на още един голям играч на пазара със сигурност ще свали допълнително цените на стационарните батерии.

Домашната версия на стационарните LG Chem батерии (на снимката отгоре) се казва RESU. Капацитетът й е 6.5 кВтч енергия, колкото и на Tesla Powerwall, а цената варира от $3,500 до $4,000 на едро.

След американския пазар очакваме LG Chem да пусне новите стационарни батерии в Европа, но на този етап няма информация кога можем да очакваме това.

От: Reuters


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Илиян Звездоброев

Тези дни разглобявах батериите на един винтоверт Hitachi. Вътре намерих елементи на LG. Толкова бяха се скапали за година и половина, че направо не можах да повярвам. Любопитен съм сега с евтинджосите, които му запоих, колко време ще изкара

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg

Най-нови теми от форума