Инсталирани са почти 300 МВтч Tesla батерии в 18 държави

Компоненти

В този блог: Tesla Energy вече монтира батерийни системи в различни точки на планетата.

Днес, Tesla показва новия си соларен покрив, но преди това на сайта на компанията се появи блог с интересни данни за Tesla Powerpack инсталациите по света...

Tesla доставя версия 2 на Powerpack системата от този септември, с нов енергиен модул и силова електроника за два пъти повече енергийна плътност и по-безпроблемна интеграция на множество нива в мрежата. Powerpack 2 идва и с нов инвертор, разработен от Tesla и произведен в гигафабриката.

Според компанията това е индустриалният инвертор с най-ниска цена и най-висока енергийна плътност на пазара в момента. Направен е така, че да улеснява значително инсталационния процес на цялата Powerpack система, като интегрира различни компоненти, които преди са били отделни.

По сметки на Tesla комбинацията от инвертора и Powerpack 2 е конкурентна алтернатива на други традиционни инфраструктурни решения, като изграждане на по-големи подстанции. Tesla Energy Powerpack инсталации има вече в Калифорния, Англия и Австралия и др.

И това е само началото. До днес вече са монтирани 300 МВтч Powerpack модули в 18 държави и в Tesla очакват ефектът от и растежът на такива енергийни инсталации по цял свят да са много по-големи отколкото при електромобилите.

Източник: Tesla


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения